Misija: švari vasara

Aatsakingas atliekų tvarkymas – kiekvieno mūsų pareiga, kurios laikytis turime visur ir visada, net ir per atostogas! Tad aplinkosauginė iniciatyva “Kita forma” , kartu su didžiausia pakuočių atliekų tvarkymo organizacija “Žaliasis taškas”, kiekvieną vasarą organizuoja projektą “Misija: švari vasara”, kuro metu keliauja po Lietuvą ir tiesioginiu pavyzdžiu moko, kaip būti tvaresniais, sąmoningesniais ir mylėti gamtą ne žodžiais, o darbais.

Jei ir Jūs norite prisidėti prie gamtos švarinimo ir tvarkymo asmeniškai arba į aplinkosauginę veiklą įtraukti savo organizacijos ar įmonės bendruomenę – kreipkitės, galime padėti suorganizuoti švarinimo talkas pagal Jūsų galimybes (vietos, laiko, žmonių ir t.t.).

2023 metais

Sudalyvavome 13 miestų vasaros šventėse, kurios pritraukia itin didelius lankytojų srautus, todėl turėjome galimybę tiesiogiai pabendrauti su atostogaujančiais ir poilsiaujančiais Lietuvos gyventojais, pasidomėti jų vasarojimo, elgesio gamtoje bei atliekų tvarkymo įpročiais ir pasiūlyti aiškius sprendimo būdus – mokyti tesingo ir atsakingo rūšiavimo, atostogų gamtoje etiketo, bei pakvietę į “pikniką” čia pat ir parūšiuoti dažniausiai susidarančias atostogų atliekas.

2022 metais

Tęsėme prasmingas veiklas Lietuvos saugomose teritorijose, ir aplankėme net 10 regioninių parkų: Pavilnių ir Verkių, Aukštadvario, Asvejos, Anykščių, Vištyčio, Panemunių, Varnių, Pagramančio, Pajūrio ir Nemuno deltos regioninius parkus.

Ir toliau tvarkėme gamtą leisdamiesi į žygius, kurių metu ne tik rinkome šiukšles, matavomės atostogų atliekų kuprinę, mezgėme malonias pažintis bet ir susipažinome su Lietuvos gamta, vedini nuostabių gidų – parkų darbuotojų, kurie aprodė ne mišką, pievą, ežero pakrantę, o savo širdies ir nuostabios gamtos namus.

2021 metais

Kartu su komanda bei savanoriais, aplankėme 5 vertingiausias Lietuvos teritorijas, saugomas nacionaliniu lygiu: Dzūkijos, Kuršių nerijos, Žemaitijos, Aukštaitijos nacionalinius bei Trakų istorinį nacionalinį parką.

Tvarkėme neatsakingų gyventojų įrengtas šiukšliavietes, kurių mastai išties nustebino. Jose radome įvairių namų rakandų, statybinių atliekų, padangų, sauskelnių ir kitų buitinių atliekų “lobynus”, tad drauge juos sutvarkėme ir išlaisvinome gamtą nuo atliekų.